Agenda

In en rond uw favoriete treinstation - Brussel-Kapellekerk welteverstaan - zal het deze zomer, 6 weken lang, opnieuw een drukte van jewelste zijn. Zoals elk jaar kunt u gratis of voor bijna geen geld, genieten van muziek, tentoonstellingen, workshops, fotografie, film, brood en spelen en andere zottigheden. Een tegenvallende vakantiepremie? U bent overtuigd van een zwoele, hete zomer in eigen land? U hoopt op meer ruimte in de stad nu iedereen op reis is vertrokken? Dan is dit programma in de eerste plaats voor u!

MUZIEKPROGRAMMA: ZIE AGENDA

EXTRA EXTRA !

PAIN PUBLIK

Workshop broodbakken in onze op hout gestookte broodoven in open lucht. Leer verschillende soorten brood maken onder deskundige begeleiding van een beroepsbakker. Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.(info@recyclart.be / 02 502 57 34)! Vanaf 19u.

30.06 Boerenbrood
07.07 Taartendeeg
14.07 Pizza
21.07 Pizza
28.07 Ciabatta
04.08 Marokkaans brood

***

PIMP YOUR T-SHIRT
Het Poolse ontwerpersduo AHAHA komt elke donderdagavond vanaf 20u langs om hun ontwerpen op uw meegebrachte textiel (t-shirt, kussensloop, onderbroek, tas...) te zeefdrukken.

***

KWAF PUBLIK
Onze sterkapper Phil staat op donderdag- en vrijdagavond vanaf 21u klaar om uw haardos bij te knippen. Gratis bovendien!

***

AURETOUR (DEAR PIGS)
Voor deze Holidays ontvangt Recyclart een gast van formaat ! AuRetour is de naam van de constructie die werd bedacht door het Brusselse multidisciplinaire collectief DEAR PIGS en werd gebouwd in samenwerking met Fabrik.

De twaalf meter hoge toren met grondvlak van om en bij de 50 vierkante meter zal eind juni worden opgetrokken op het plein voor Recyclart en er twee maanden diverse functies vervullen over meerdere verdiepingen. De eerste verdieping is permanent toegankelijk voor het publiek, de hogere sferen blijven voorlopig nog in mysterieuze nevelen gehuld. Op de bovenste verdieping komt in elk geval een groot paneel/reclamebord waarop wekelijks nieuwe tekeningen en boodschappen zullen verschijnen, verbeeld door auteurs, kunstenaars, buren en wie weet, ook u.

Elke donderdag en vrijdag van het festival zal de toren verschillende functies vervullen, waaronder onvermijdelijk : een bar, dj-platform, uitzicht op het plein, een plantenhotel, mini datingrestaurant en start en eindpunt van diverse activiteiten in de wijk.

Partners : Util Struktuurstudies / ALTRAD BENELUX / Charlie Whittuck

+ Plantenhotel

U vertrekt op vakantie en vraagt zich af wie uw planten zal verzorgen tijdens uw afwezigheid ? Breng ze in de maand juli gewoon naar het plantenhotel op de derde verdieping van de toren. We zullen ze wateren, afstoffen, in de zon zetten, bemesten en er heel vriendelijk tegen zijn. Klimplanten meer dan welkom !

Informatie & reservering: theo.recyclart@gmail.com

+ Gastentafel in het plantenhotel

Tijdens de Holidays wordt er gegeten, gedronken, gepraat en gedanst. Met onze huisbereide broodjes braadworst van de barbecue en pizza’s uit de oven, hoeft u overigens niet ver te lopen om de honger te stillen. Als u een pizza of broodje braadworst bestelt, krijgt u een eetbon/lotje waarmee u ook een plaats aan onze gastentafel kan winnen, inclusief een gratis wijntje en een streepje muziek, in het intieme kader van ons plantenhotel bovenin de toren. We kunnen tegelijk 3 gasten ontvangen, op goed geluk door het lot getrokken. Waag je kans en smakelijk !

Elke donderdag van 20u tot 22u.

***

MY TYPE OF WALK
Voor 'My Type Of Walk', neemt Vanessa Verbeiren (grafische vormgever) u mee op een typografische wandeling langs de uithangborden, opschriften en letters van de Marollenwijk. Die wandeling heeft ze in de vorm van een wandelkaart, een boekje en een reeks typografische postkaarten gegoten. Een echt letteravontuur, want iedere letter heeft wel een verhaal en een geschiedenis. Herbekijk de wijk door de ogen van buurtbewoonster en letterliefhebber Vanessa en ga mee op stap. Op 30 juni is de wandeling in het Nederlands, op 14 juli in het Engels.

19:00 (max.1h) - free
inschrijvingen: 02 502 57 34 / info@recyclart.be

***

LA PLUS GRANDE KERMESSE DU MONDE
Een aantal Franse creatievelingen dat sinds een paar jaar in vrijwillige ballingschap in Brussel leeft, heeft de krachten gebundeld om gedurende 6 weken onze Gallery 21 te bezetten, i.s.m negen andere collectieven. Wees welkom op ‘de grootste kermis ter wereld’ ! Naast punctuele activiteiten (zie de kalender) zijn dit de wekelijkse vaste elementen :

- winkeltje : allerhande kunstwerken en uitgaven, van gravures tot cassettes, platen en fanzines, worden er te koop aangeboden, o.a. i.sm. platenfirma’s Activities Records, Red Lebanese en L’oiseau bleu.

- workshop GIF : in de studio van het collectief Oiseaux Sans Tête leert u hoe een kort animatiefilmpje bestemd voor internet (GIF), wordt gemaakt. U wordt gefilmd en de GIF online gezet !

- workshop video : filmmaker Martin Laszlo bouwt een studio waarin u scènes van zijn favoriete films kan naspelen voor een groen scherm.

- workshop zeefdruk : kunstenaar Basile Peyrade staat klaar om op uw meegebrachte kleren de logo’s  van de verschillende deelnemende collectieven en de kermis, te zeefdrukken.

- Margaritabar : het collectief Tropical Boobs schudt een hele zomer lang margarita’s in hun mobiel tropisch strandbarretje.

- 4 standen : 4 standjes waar u kortingsbonnen voor het winkeltje kan winnen en allerhande lotjes voor aanstekers, fluitjes, t-shirts, kartonnen brillen…

- muizenkoers : mechanische muisjes koersen door de 4 gangetjes van een houten hippodroom.

- ballon-scheren : laat de baard maar ontploffen! we tekenen een gezicht op een ballon met baard in scheerschuim en u mag hem proberen af te scheren met een bot scheermesje…

- mollen verdrinken : verdrink de mol ! jaag de mol uit zijn hol met een waterspuit. De eerste mol die verschijnt, wint (een nieuw hol).

- vuurwerk vissen : vis een voetzoeker in plaats van een eendje. De eerste die knalt, wint !

Gallery 21, Ursulinenstraat 21
Elke donderdag en vrijdagavond.

***

IN RETROSPECT
Psycho home movies and vintage movie weirdness on super 8.

Te pas en te onpas zal een man met projector en bizarre super 8 filmpjes neerstrijken op het festival. Wij weten niet wat hij als extra sfeerscheppende beelden in petto heeft. En dat is maar goed ook.
Donderdag 30.06 + 28.07 + 04.08, 19 :00 > 23 :00

BBQ & PIZZA
Op donderdag- en vrijdagavond kan u voor de kleine honger ambachtelijk gemaakte broodjes met braadworst verkrijgen, traag gegrild op onze handige mobiele barbecue. Op vrijdagavond, voor de middelgrote honger: verse pizza’s op houtvuur gebakken.

Tags : Concert / Feest / Workshop / Tentoonstelling / Opvoering / Wandeling / Kunstenaarsverblijf / Holidays

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News