Agenda

24.11.18

festival

urban rituals: TENORES DI ORGOSOLO + BAUDOUIN DE JAER + RHODRI DAVIES

Muziek

Doors 19:30 – 8€ / 12€ (23.11+24.11)

Kapel vd Brigittinen 
Korte Brigittinenstraat 1 
1000 Brussel

23+24.11
URBAN RITUALS FESTIVAL 2018

Een tweedaagse rond muziek die je moeilijk (of helemaal niet) kan situeren in tijd of ruimte. Muziek die stedelijk of landelijk kan zijn, spiritueel of profaan, van hier of van ginder, van morgen of van gisteren…Kortom, muziek die het dualistische denken overstijgt. Want dat is de inzet: hoe ‘oud’ is ‘avant-garde’ en hoe ‘nieuw’ is ‘oude’ muziek? Welkom in de kapel van de Brigittinen voor deze tijdloze dimensie.


RHODRI DAVIES (UK) 
Rhodri Davies speelt harp en bouwt wind-, water-, ijs-, droogijs- en vuurharpinstallaties. Hij werkte o.a. met David Sylvian, Derek Bailey, Laura Cannell, Lina Lapelyte, Sachiko M, Bill Orcutt, Jim O’Rourke, Christian Marclay, David Toop. In november brengt hij een nieuw album uit en hij zal in de kapel – net zoals een hedendaagse koning David – zijn harp voor u strelen.

BAUDOUIN DE JAER (B)
Baudouin De Jaer ademt muziek en componeert het leven. Hij voelt zich evenzeer thuis in het schrijven van 'erudiete' hedendaagse muziek als in het realiseren van compromisloze en bevrijdende projecten (Orchestre d'un jour). Dit alles met de grootste zorg en precisie. Hij componeerde o.a. voor piano, viool, kayagum en geomungo. Hij zal de historische documentaire begeleiden over het dropje Orgosolo ‘Un Giorno in Barbagia’ (Vittorio De Seta 1958) die het slotconcert van de avond zal inleiden.

TENORES DI ORGOSOLO (I)
Vanuit muzikaal oogpunt is de Tenore gevormd door een solostem, genaamd de “voche" wordt genoemd, die een poëtische tekst zingt en de toon geeft aan het vocale trio bestaande uit: "su bassu", de bas, vervolgens komt zijn “contra", de tegenstem en de “mechu oche ", met een lage stem. De Tenore, die de geluiden van de natuur en in het bijzonder die van dieren doet herleven, wordt gedefinieerd als het symbool van de agro-pastorale cultuur, die in zijn geografische isolement unieke stemmen en muzikaliteit heeft bewaard, bestudeerd en gewaardeerd over de hele wereld. De liedjes gezongen door de solostem bestaan uit poëzie in Sardische taal met maten en rijm.
Uit Orgosolo, Sardinië, brengen deze 5 heren de 'cantu a tenore', polyfone liederen die zouden teruggaan tot prechristelijke tijden.

Speciaal voor het Urban Rituals Festival (two days of music hard to pin down in time or space) is ons restaurant uitzonderlijk ook 's avonds open! Veggie/vegan en andere tijdloze lekkernijen te verkrijgen vanaf 18:30 in de Brigittinen.
BAR RECYCLART
18:30

Doors 19:00
20:30 Rhodri Davies
21:00 Baudouin De Jaer
21:30 Tenores Di Orgosolo

8€ / 12€ (23.11+24.11)

Kapel vd Brigittinen 
Korte Brigittinenstraat 1 
1000 Brussel

PROGRAMMA VAN 23.11


Facebook event

Tags : Concert / Opvoering / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News