Agenda

23.11.18

festival

urban rituals: ROMAIN BAUDOIN + Cocanha + RHODRI DAVIES

Muziek Podium

Doors 19:30 – 8€ / 12€ (23.11+24.11)

Kapel vd Brigittinen
Korte Brigittinenstraat 1
1000 Brussel

23+24.11
URBAN RITUALS FESTIVAL 2018

Een tweedaagse rond muziek die je moeilijk (of helemaal niet) kan situeren in tijd of ruimte. Muziek die stedelijk of landelijk kan zijn, spiritueel of profaan, van hier of van ginder, van morgen of van gisteren…Kortom, muziek die het dualistische denken overstijgt. Want dat is de inzet: hoe ‘oud’ is ‘avant-garde’ en hoe ‘nieuw’ is ‘oude’ muziek? Welkom in de kapel van de Brigittinen voor deze tijdloze dimensie.

RHODRI DAVIES (UK)
Rhodri Davies speelt harp en bouwt wind-, water-, ijs-, droogijs- en vuurharpinstallaties. Hij werkte o.a. met David Sylvian, Derek Bailey, Laura Cannell, Lina Lapelyte, Sachiko M, Bill Orcutt, Jim O’Rourke, Christian Marclay, David Toop. In november brengt hij een nieuw album uit en hij zal in de kapel – net zoals een hedendaagse koning David – zijn harp voor u strelen.

ROMAIN BAUDOIN (F)
Romain Baudouin drukt zich uit in de bezwerende metaforen van de Torrom Borrom, een hybride draailier, gekruist met een elektrische gitaar. We horen dronenoise uit de dagdromen van La Monte Young, neigend naar stonerrock. Sjamanistisch en hyperstedelijk.

D’EN HAUT  >> VERVANGEN DOOR COCANHA

Drie stemmen, getaand, diep, ontroerend, met weerklinkende percussieve begeleiding.
Met Toulouse als ontmoetingspunt zingt het trio met verheven stem in Occitaanse taal, een echte vocale speeltuin. Handen en voeten declameren de dichtritmen van de dans. De Pyreneese snaartamboerijn installeert een percussieve drone, rauw en innemend, en voorziet de muziek van een vitale pulsatie. Inherent verstrengeld met hun geboorteplaats, blijven de nimfen van Cocanha hun inheemse muziek zingen doorheen de stroom van alledag.

 

Speciaal voor het Urban Rituals Festival (two days of music hard to pin down in time or space) is ons restaurant uitzonderlijk ook 's avonds open! Veggie/vegan en andere tijdloze lekkernijen te verkrijgen vanaf 18:30 in de Brigittinen.
BAR RECYCLART
18:30

Doors 19:00
20:30 Rhodri Davies
21:00 Romain Baudoin
21:30 Break
22:00 Cocanha

8€ / 12€ (23.11+24.11)

Kapel vd Brigittinen
Korte Brigittinenstraat 1
1000 Brussel

> PROGRAMMA VAN 24.11


Facebook event

Tags : Concert / Opvoering / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News