Agenda

02.06.18 > 08.07.18

Expo / archi / design

THE REPLICA: WESLEY MEURIS – URBAN MODEL INDEX

Architectuur & stedenbouw

Eind februari 2018 heeft Recyclart het station Brussel-Kapellekerk na 20 jaar moeten verlaten. Een harde klap bij het onvermijdelijke verhuizen.
Maar we zouden onszelf niet zijn als er uit die as geen phoenix zou herrijzen! Een eerste teken: THE REPLICA is een installatie ontworpen en gefabriceerd door Recyclart FABRIK (in recordtempo) om de voorziene tentoonstellingen in de Vitrin 21 in Kapellekerk toch te laten doorgaan. Gedreven door respect voor de uitgenodigde artiesten en door nood aan poëtisch verzet is THE REPLICA de extra muros vertaling van de ruimte en de sfeer van Vitrin 21.
Deze extra muros installatie vindt zijn plaats in de WTCI toren door hulp van en samenwerkng met Up4North & IABR in de noordwijk. THE REPLICA is een van de “genodigden” van de IABR in WTC.

Wesley Meuris zal de eerste artiest zijn om deze REPLICA in te wijden. Zijn tentoonstelling "UrbanModeL_index", georganiseerd in het kader van en met de Triennale Brugge 2018 zal te zien zijn tijdens en samen met IABR in Brussel !

UrbanModeL_index
De installatie in Recyclart verwijst naar het datapavilioen van Wesley Meuris tijdens de kunst en architectuurtriënnale in Brugge. Het werk van kunstenaar Wesley Meuris (°1977) heeft een sterk architecturaal of zelfs wetenschappelijk karakter en laat zich niet makkelijk verklaren. Zijn sculpturen en installaties gaan vaak gepaard met tekeningen en analytische schema’s die zijn opzet willen versterken. Het is alsof hij het 'zien' of het 'observeren' wil tonen, en de kijker aanspoort om het object of de installatie toe te eigenen: een notitieblok, een promotiecampagne, een vitrinekast, een zwembad.

 

Vernissage 01.06

Expo 02.06 > 08.07
wo-zo 13:00>18:00
donderdag 13:00>21:00
in WTC 1
Koning Albert II-laan 28-30, Bus 16
1000 Brussel

Talk: 21.06.18 - 20:00

 

together with / in the mark of IABR (Biennale Rotterdam), Triennale Brugge and LabNorth

 

Facebook event

Tags : FABRIK / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News