Agenda

14.09.18 > 14.10.18

Art Recycling Terminal

THE REPLICA: Johan Van Geluwe

Architectuur & stedenbouw Hout & metaal

REPLICA
WTC 1

Koning Albert II-laan 28-30
1000 Brussel

Eind februari 2018 heeft Recyclart het station Brussel-Kapellekerk na 20 jaar moeten verlaten. Een harde klap bij het onvermijdelijke verhuizen.
Maar we zouden onszelf niet zijn als er uit die as geen phoenix zou herrijzen! Een eerste teken: THE REPLICA is een installatie ontworpen en gefabriceerd door Recyclart FABRIK (in recordtempo) om de voorziene tentoonstellingen in de Vitrin 21 in Kapellekerk toch te laten doorgaan. Gedreven door respect voor de uitgenodigde artiesten en door nood aan poëtisch verzet is THE REPLICA de extra muros vertaling van de ruimte en de sfeer van Vitrin 21.
Deze extra muros installatie vindt zijn plaats in de WTCI toren door hulp van en samenwerkng met Up4North & IABR in de noordwijk. THE REPLICA is een van de “genodigden” van de IABR in WTC.

Na Wesley Meuris zal Johan Van Geluwe de tweede artiest zijn om deze REPLICA in te wijden. Zijn tentoonstelling "Art Recycling Terminal" zal te zien zijn tijdens en samen met IABR in Brussel ! 

ARTCHITECTURE

Zodra er wordt verzameld beginnen mensen te fantaseren over hun gewenste verzameling. Musea voegen daar een utilitaire en wetenschappelijke dimensie aan toe. In de jaren zestig van vorige eeuw doorbreken kunstenaars de museummuren. De conceptuele kunstenaar laat het idee primeren op de uitvoering. Meteen opent dat mogelijkheden voor kunstenaars om zonder fortuin hun eigen musea te verbeelden. In die context lanceert Johan Van Geluwe zijn fictieve musea. Ze knopen aan bij bepaalde persoonlijke belangstellingspunten, die echter zo breed zijn uitgemeten dat ze utopisch lijken. Het verlangen naar nieuwe ontdekkingen kan eindeloos doorgaan. Zo ontstaan onder meer het Museum of Museums (M.O.M.), het W.A.M. (World Architecture Museum) en het A.R.T. (Art Recycling Terminal). Hun grenzen zijn vaag en vloeien vaak in elkaar over. Logo’s, mail art en tentoonstellingen dragen bij tot de verspreiding van het idee. Al deze verzamelingen worden gekenmerkt door hun universeel karakter, een combinatie van fantasie en encyclopedie en een waakzaam oog voor kwaliteit. Het verzamelde materiaal ontsnapt aan de kunstmarkt en staat ten dienste van de gemeenschap.
- Filip Luyckx


Vernissage 14.09 18:00
Expo 14.09>14.10

wo-zo 13:00>18:00
donderdag 13:00>21:00
in WTC 1
Koning Albert II-laan 28-30
1000 Brussel
FREE

 

Samen met / in teken van IABR (Biennale Rotterdam), Architecture Workroom BrusselsLab North en stichting Johan Van Geluwe.Facebook event

Tags : Workshop / Lezing / Tentoonstelling / FABRIK / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News