Agenda

01.01.18 > 31.12.18

situatie recyclart

Na het pijnlijk afscheid van ons thuisstation Kapellekerk en het ruw afgebroken slotfeest: even wat nieuws na het verhuizen van 12 vrachtwagens.

Wij lezen allerhande berichten over toekomstscenario’s voor Recyclart in de pers. Tijdens een verkiezingsjaar is zulks niet verrassend. Laten we wel duidelijk wezen: zelf zijn we nog niet op de hoogte gebracht van een nieuw onderkomen. De stad Brussel heeft ook nog geen erfpacht ondertekend met de NMBS. 

Laten we ook duidelijk wezen over Kapellekerk: stel dat we daar zouden mogen terugkeren (wat we natuurlijk graag zouden willen) dan is het gebruik van de spoorweggang uitgesloten. NMBS metselt een muur waar de houten schuifwand stond. Dat heeft drastische consequenties voor de zaalcapaciteit (max 200 personen).


Toch een lichtpunt: binnen het kader van het duurzaam wijkcontract Jonction hebben Stad Brussel en het gewest een budget opzij gezet voor het conform maken met brandveiligheidsnormen van een nieuwe zaal (vlak naast de oude zaal, dus ook onder de noord-zuidverbinding). Een timing voor studies, werken en ingebruikname is er nog niet.

We hebben een reeks activiteiten van het kunstencentrum gedelocaliseerd:

-          de eerste fotografielezing ‘Extra Fort’ vond plaats in Botanique, andere zullen volgen in Pinguin, Ter Ursulinen etc (cf onze site).
-          Ook de architectuurconferenties ‘Greetings From’ gaan binnenkort voor het eerst extra muros door: op 21 maart in ateliers Claus.
-          De architectuurtentoonstellingen zullen vanaf juni doorgaan op het gelijkvloers van één van de WTC torens in een replica van onze Vitrin21 (ism Architectuurbiënnale Rotterdam & Recyclart FABRIK).

We hebben nog geen nieuwe concertplek. 

Bar/Resto heeft zeker tot juni een veilig onderkomen gevonden bij onze vrienden en buren in de Brigittinenkapel.

Fabrik blijft zeker nog enkele maanden in de Menslievendheidstraat.

Ons secretariaat is verhuisd naar Vestje  7, 1000 Brussel.

Blijf ons volgen voor meer nieuws, Recyclart will never die!

Tags : FABRIK / KUNSTEN CENTRUM / BAR RESTO

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News