Agenda

18.10.13

avant-jazz

SEXMOB PLAYS NINO ROTA US
+ OTHIN SPAKE BE

Muziek

Deuren: 20:00 - 7 euro

Voor hun eerste album sedert zeven jaar koos Sexmob (New York) ervoor om de iconische muziek van Nino Rota te hertalen. Rota zette de toon voor de beste films van Fellini, die zijn prenten ooit omschreef als “My films, like my life, are summed up in circus, spaghetti, sex and cinema”. De heren van Sexmob ontrafelen de composities voor een rake hertaling naar de lekkerste punkjazz, subtiele swing of dub. Intelligent, virtuoos, dikwijls hilarisch, altijd onweerstaanbaar…maar steeds met het grootste respect voor de oorspronkelijke partituur.

De referenties van deze muzikanten lezen als een anthologie van hedendaagse jazz waarbij de samenwerkingen te talrijk zijn om op te sommen. Steve Bernstein bracht 3 albums uit op Tzadik, 8 andere met Sexmob, schreef arrangementen o.a. voor Lou Reed, Rufus Wainwright, Jim Thirwell (Foetus), werkte vele malen voor de legendarische conceptopnames van Hal Wilner (oa. voor diens Leonard Cohen tribute), speelde 10 jaar met John Lurie’s Lounge Lizards en verder nog bij Marianne Faithfull, Sting, Medeski Martin & Wood, Ryuichi Sakamoto en Don Byron. Briggan Kraus werkte met John Zorn, Wayne Horvitz, Bill Frisell, Eyvind Kang, Joey Baron en vele anderen. Tony Scherr werkte zowel met Frisell als met John Lurie en Norah Jones. Kenny Wollesen drumt in vele Zorn-formaties, werkte met Tom Waits en is stichtend lid van het New Klezmer trio. Het is uitzonderlijk deze band in België aan het werk te zien. Mis ze niet!

met: Steve Bernstein (trombone) + Briggan Kraus (sax) + Tony Scherr (bass) + Kenny Wollesen (drums)

Othin Spake is de heftige formatie rond drummer Teun Verbruggen, Mauro Pawlowski (dEUS, Somnambula) en de piano-Rhodes-virtuoos Jozef Dumoulin (Mäâk Spirit, Magic Malik, Octurn...). Ze brengen een concert om hun laatste, in zeer beperkte oplage uitgegeven, vinylplaat te vieren: de opname van een liveoptreden in 2011 met gastmuzikanten Trevor Dunn en Tim Vanhaemel. De LP komt uit op RAT records met artwork van Dennis Tyfus.
Voor dit concert wordt het trio uitzonderlijk vervoegd door Elko Blijweert (Dead Man Ray, Rudy Trouvé septet, Tip Toe Topic, Kiss my Jazz…) en Tim Vanhaemel (Evil Superstars, Millionaire, Broken Glass Heroes..) .

met: Mauro Pawlowski (guitar) + Tim Vanhamel (guitar) + Elko Blijweert (guitar) + Jozef Dumoulin (keys) + Teun Verbruggen (drums)

OTHIN SPAKE
SEXMOB

Concert Sexmob: 21:00
Concert Othin Spake: 23:00

Tags : Concert

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News