Agenda

16.10.18

manchester courtyard sessions

Rebel Up album release night with Babylon Trio (IQ) & Praed (LB)

Muziek

Recyclart Binnenkoer
Manchesterstraat 13-15
1080 Molenbeek
FREE

PRAED 
"Psychedelic shaabi from Beirut" 

Praed werd in 2006 opgericht door Raed Yassin en Paed Conca en is een groep die populaire Arabische muziek (of shaabi) en haar onderlinge verbanden met andere psychedelische en hypnotische muziekgenres, zoals free jazz en psych-rock, verkent. Raed Yassin neemt toetsen en zang voor zijn rekening, Paed Conca, klarinet en elektronische bas. De groep trad op tijdens vele festivals en toerde door Japan, Europa en Canada. Praed heeft een internationaal netwerk van beroemde musici uitgebouwd, waarmee ze muzikale samenwerking tot het zoveelste kwadraat verheffen. Hun volgende album komt volgend jaar uit op het Akuphone-label.

 

BABYLON TRIO
"Electrified contemporary Iraqi music"

De 3 Iraakse muzikanten uit Babylon Trio kwamen in 2015 aan in België als vluchtelingen voor de politieke onrust. Arkan Mushtak is de componist en leider van de groep, oorspronkelijk uit Bagdad, waar hij al op jonge leeftijd een opleiding op de toetsen genoot van de hand van de Iraakse meestercomponist Noor Sabah. Hij wordt vergezeld door medemuzikanten Saif Al-Qaissy (djarbouka, digitale percussie en snaren) en zanger Walaa Saad (stem), af en toe ook door Mohammed Algareb (2e percussie). Ze vestigden zich als muzikanten in België en speelden voornamelijk voor de diaspora-gemeenschap van Irakezen, Syriërs en andere Arabische emigranten. Het idee van de Babylon Trio-groep werd geboren op een avond in december 2016, tijdens een Iraakse culturele avond in de mediatheek van NGHE in Molenbeek.

Babylon Trio speelt een geëlektrificeerde mix van hedendaagse Iraakse en Arabische stijlen, zoals choubi choubi, dabke, maqam en elektronische hybriden die de dansvloer in vuur en vlam zetten. Het debuutalbum "Habibi" van het trio bezweert met liedjes over hun oude leven in Irak en hun nieuwe leven in Brussel, België, over onderwerpen als scheiding, liefde, schoonheid. De band zal hun eerste album "Habibi" presenteren op het Brusselse label van Rebel Up Records (met de hulp van Rebel Up, NGHE Mediatheque, Ateliers Claus en Angstrom Studio in Brussel), beschikbaar in LP en digitaal en ter plekke te verkrijgen deze dinsdagavond!

 

Support by DJ Rebel Up, Drache Musicale & Aymeric de Tapol! 

 

20:00 Aymeric de Tapol
21:00 Praed
22:00 Babylon Trio
23:00 Rebel Up & Drache Musicale after sounds

FREE

 

In samenwerking met Rebel Up & NGHE Mediatheque.

Facebook event

Tags : Concert / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News