Agenda

24.05.12

Lezing IBAI 09

RE-PUBLIC

ZUS [ZONES URBAINES SENSIBLES]

Architectuur & stedenbouw

Doors 20:00
Lezing 20:30

lecture in English!
 

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

ZUS [Zones Urbaines Sensibles] is een Rotterdams architectenkantoor dat de hedendaagse stad onderzoekt en vormgeeft, vanuit het standpunt van co-auteur (actor) en criticus. Ze maken stadsplannen en installaties, komen tussen in de openbare ruimte en zijn daarnaast nog modebewust ook.
De rol van architectuur kwam de laatste 20 jaar in de verdrukking door de eisen van de markt: klanten, politici en vastgoedontwikkelaars. ZUS eist opnieuw een maatschappelijke rol op voor de architect door middel van het zichtbaar maken van sociale veranderingen in de vorm van onbenutte architectuur en stedenbouwkundig activisme.
De lezing van ZUS-medestichter Kristian Koreman zal meer bepaald ingaan op de betrokkenheid bij de vormgeving en ontwikkeling van het Rotterdam Central District, de buurt rond het enige en internationale treinstation van de stad. Praktijkgevallen als de inname van een verlaten kantoorgebouw op de Schiekade, de oprichting van een podium voor stadscultuur: “Dépendance”, het “Schieblok” en de bouw van de “Luchtsingel”, zullen aan bod komen.

www.zus.cc

Tags : Lezing / Jonction / IBAI

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News