Agenda

03.10.14

concert

NORDMANN + MANNGOLD

Muziek

20:30 doors - 5€
21:00 Nordmann
22:30 MannGold

FB EVENT

 

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

De Nordmann-spar (Abies nordmanniana), Kaukasische spar of Krimspar is in 1838 door de Finse bioloog Alexander von Nordmann(1803-1866) in West-Europa geïntroduceerd en wordt meer en meer als kerstboom gebruikt. Voor de rest: niets te maken met de muziek van deze knapen, die elkaar in de Gentse jazzcafés (en andere conservatoria) tegenkwamen. Elias Devoldere (ONs, BYJO), Matthias De Craene (Manngold de Cobre, FES), Edmund Lauret (Zahir Collective, Malayka) en Dries Geusens (Maerba, SH.TG.N) maken muziek met jazztextuur en rockenergie. Het feit dat ze dit jaar tweede werd in Humo’s Rock Rally zegt genoeg wat betreft het ‘rock’-gehalte. Voor wat het jazzluik betreft: van aangenaam donkere kleuren tot meer exhuberante psychedelica. Poets uw kerstballen en kom eens naar deze spar luisteren!

Matthias De Craene (tenorsax), Edmund Lauret (guitar), Dries Geusens (bass) Elias Devoldere (drums)

Manngold, twee drums, voorbijrazende gitaren en leden die die eerder al hun strepen verdienden bij Arno, Fifty Foot Combo, Vive La Fête en Motek. Een energieke en transcendente combinatie van krautrock, sixties, acid en noise. 

Op z’n beste momenten, als die onophoudelijke ritmes blijven denderen en daveren en de kronkelende baslijnen en zinderende gitaarspiralen in elkaar haken, is MannGold niet minder dan seks op een podium. Enola (BE)

Uit Gonzo: De grootste revelatie van dit minifestival bleef bewaard tot het einde: Manngold zette een verbluffende show neer in de bar beneden (...). Het vijftal maakt psychedelische krautrock, waarbij beide drummers absoluut de show steelden door volledig synchroon te spelen – zelfs wat betreft het volume. De gitaren loeiden om beurten om het hardst, terwijl de bassist op knappe wijze nog wat lucht in deze oorverdovende klankenstorm wist te scheppen.

www.nordmannmusic.com

www.facebook.com/MannGold

Tags : Concert

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News