Agenda

04.04.19

Avant What??

Molten Penguin + HAST

Muziek

‘Avant What??’ is een reeks nieuwe urbane, grensoverschrijdende en jazzgerichte muziek , die stevig in electronica, metal of ander fraais gemarineerd is anno NU.

 

Molten Penguin (B)
Geïnspireerd door jazz, hiphop, drum&bass, de boilerroom-sessions van Hudson Mohawke, de abstracte elektronische wereld van Aphex Twin en Amon Tobin, en alles wat ook maar enigzins scheef zit, past Molten Penguin perfect in het rijtje bands die elektronische muziek op een straffe manier live weten te vertolken. Aangevuurd door de buitenaards klinkende composities van Pieter Claus, en met de juiste injectie high tension improvisatie geven ze de muziek stevige en verrassende wendingen. Grooves en thema’s worden vakkundig verhakseld en omgesmolten tot een uitermate avontuurlijk en dansbaar geheel!.

Pieter Claus (vibraphone), Dries geusens (electric bass), Jan Ghesquière (guitar), Jonathan Callens (drums)

 

HAST (B) 
HAST is een instrumentale band, geworteld in jazz, rock en improvisatie. Hun signature sound is niet verlegen van intellectueel experiment, terwijl ze tegelijk passages spelen van onvoorstelbare simpelheid, rock riffs en vrije improvisatie.

Weelderige minimale soundscapes verweven met noise-elementen, die doen denken aan een vreemde mix tussen een schilderij van Mondriaan en Pollock. HAST is mindblowing, earblowing en heartblowing, ze verkennen extreme dynamiek, pure eenvoud en alles daartussenin.

Rob Banken (sax, clarinet), Artan Buleshkaj (gitaar), Roeland Celis (gitaar), Cyrille Obermüller (bas), Elias Devoldere (drums)20:00 Doors
20:30 Molten Penguin
21:45 HAST
6€


NIET IN RECYCLART
L'uZinne 75 Nijverheidskaai B1080
aan de overkant van het kanaal


Facebook event

Tags : Concert / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News