Agenda

31.10.19

lokal fototek foundation

Fotografie Buurt

"The Lokal Fototek Foundation" is een project van Recyclart met Kasper Demeulemeester als copiloot, gewijd aan lokale fotografie. Het is gevestigd in Molenbeek en beweegt zich rond de structuur van het Kunstencentrum om vanuit de Manchesterstraat uit te wijken naar de Brusselse regio en verder.

Het is een plek waar fotografische samenwerkingen met de bewoners van de wijk tot stand komen op basis van nieuwe beelden (gemaakt in het atelier van de Fototek, op straat of bij de bewoners thuis) of in de vorm van het verzamelen en reproduceren van oude beelden. Fototek zal actief archiveren en deze archieven ook openstellen. Het zal gaan om lokale archieven, maar ook om bijvoorbeeld de dozen van het “Fuseum van de Motografie”, een Belgische fotografiecollectie, gerealiseerd tussen 2017 en 2019.

Er zullen ook geregeld tentoonstellingen worden gehouden om de rijkdom aan iconografisch materiaal te tonen dat tijdens de lokale snuisterijen wordt verzameld.

Fototek wil zich alleen verrijken door middel van beelden en teksten, het project is volledig gratis voor iedereen die eraan wil mee werken. Of het nu is om beelden te maken of om op andere manieren samen te werken, alles kan in overeenstemming met de doelstellingen van de Stichting.

 

31.10

Tijdens Garage Pirate eind oktober presenteert Fototek een reeks beelden van Marie-Thérèse, die bootvrouw is sinds haar kindertijd. Zij deelt haar fotoboek uit die tijd met ons. Daarnaast is er de gelegenheid om te neuzen in de dozen van het befaamde Fuseum van de Motografie, met interventies van meer dan 120 Belgische fotografen. De Fototek neemt een diepe duik in de geschiedenis van de Heyvaertwijk, naar het café "L'Ecluse", een oude verdwenen bistro langs het kanaal, en naar de Godshuizenbrug, de doorgang tussen de twee buurten van de Manchesterstraat en de Liverpoolstraat. Dit in samenwerking met de archieven van La Fonderie, industrieel museum en archief.

18:00>22:00 RESTO
19:00>23:00 FOTOTEK
FREE
MANCHESTERSTRAAT 13-15 MOLENBEEK

FACEBOOK

Tags : KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News