Agenda

03.04.19

lezing / grafisme / typo / design / concert

Lick My Typo: Casier/Fieuws (B) + All Caps (B) + Shit & Shine (US)

Grafiek

!! LEZING LICK MY TYPO: 19:00>21:00 @ Recyclart, Rue de Manchesterstraat 13-15, B1080
CONCERTS All Caps + Shit & Shine: 20:00>23:30 @ L'uZinne, Quai de l'Industrie/Nijverheidskaai75, B1080 (aan de overkant van het kanaal, just across le canal) !!

Lick My Typo is onze reeks presentaties over grafische vormgeving in de breedste zin van het woord. Vanavond: Casier/Fieuws !

Tjongens, hoe begin je aan een intro over een dergelijk ‘monument’ uit de grafische wereld waarvan de realisaties in het collectief geheugen van de Brusselaars (en Belgen , en ver daarbuiten) ingeprent zijn? Van in den beginne (2007) tot nu verzorgden ze de grafiek voor KunstenfestivaldesArts, er is het schitterend werk voor Berlinde De Bruyckere, de monografie ‘Work/Travail/Arbeid’ over het werk van Anne Teresa de Keersmaeker, het overzichtswerk van Robbrecht en Daem architecten, ‘Sounds of The Future’ over SUM architects, verschillende opdrachten voor de stad en het gewest (o.a. de 10 boeken ‘Historia Bruxellae’), Us (voor Ozark Henry) etc etc. Hun stijl kenmerkt zich door een scheermesscherpe precisie en duizelingwekkende helderheid (dat moet ook wel als je ziet over welke fenomenale volume zo’n publicatie soms gaat). Ze slagen erin om in honderden pagina’s ruimte te creëren zonder zich aan de lezer op te dringen. Hun uitgepuurdheid werkt als een lichtstraal in een donker loofwoud die de weg wijst. Bon, allez, kom luisteren en vooral kijken naar het indrukwekkende oeuvre van dit opgewekte no-capsones koppel uit Brussel.

 

 + Concert All Caps (B)
Nieuwe uitlaatklep van Rémy (La Jungle) en Pierre (Mont-Doré).

Uitgerust met een bas vol effecten, een drumstel – of wat ervan overblijft - een keyboard met 8-bit allures en een paar triggered samples hadden onze twee spring-in-’t-velds eigenlijk hiphop willen maken en droomden ze al van Charleroi-Amerikaanse featurings en misschien zelfs getunede SUV’s die door het stadscentrum zouden sjezen. Maar omdat de ene meer van smoothies houdt en de andere van BroForce (Playstation 4), en omdat de natuur sterker is dan de leer, kwam er spontaner dan gepland een luid en zweterig noise-duo met geeky eigenaardigheden de kop op steken. Pietou en Roxie zetten met veel plezier hun helikopterpet op om hun eerste live optredens te geven en fier hun urgente, doom-esque en kinderlijke EP ‘All’s well that ends well’ met 6 nummers voor te stellen. Veel geluk maten! All’s Well That Ends Well - debuut-EP vanaf begin 2019 bij Black Basset Records.

+ Concert Shit & Shine (US)
Geflipte techno, noise, gezond cynisme, harde beats, percussief vakmanschap, elektronische fuck ups … Altijd onvoorspelbaar, maar vooral hoogst fascinerend.

 

19:00 Doors
20:00 Lick My typo
@Recyclart, 
Manchesterstraat 13-15, B1080
3€

> Dan steken we het kanaal over naar l'uZinne, Nijverheidskaai 75, B1080
20:00 Doors 
21:00 All Caps
22:00 Shit & Shine
6€ Concerts (3€ als je combineert met de lezing)

 

Facebook event

Tags : Lezing / Vertoning / Artistieke tussenkomst / Lick My Typo / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News