Agenda

14.09.17 > 04.10.17

Expo / architectuur / design

LEOPOLD BANCHINI ARCHITECTS (CH): CATADRONE

vitrin 21

Ursulinenstraat 21
1000 Brussel
Accès

De Europese paling blijft een mysterie.
Men gelooft dat hij wordt geboren in de donkere diepten van de Sargasso zee en dan de Atlantische wateren doorkruist om de Europese kust te bereiken. Wanneer getransformeerd naar glasaal, begint deze jongvolwassene stroomopwaarts te migreren doorheen de rivieren en onderdoor de bruggen van de meeste Europese steden. Wanneer hij vele jaren late volwassen wordt, reist de Zilverpaling terug naar de onbekende diepten van de oceaan en verdwijnt. Niemand heeft hem ooit zien paren.

Deze mythische nomade wordt al sinds het beginnen van de dagen bejaagd. Eeuwenlang probeerden we hem te kweken in gevangenschap, zonder succes. Wanneer hij tussen het groen ligt wordt hij de Belgische identiteit opgedrongen en probeert hij de veranderingen van ons geurbaniseerde landschap te doorstaan. 

 

Facebook event

Vernissage 14.09 - 19:30

Expo ma – vr 15.09>04.10, 10:00>16:00
VITRIN 21 Ursulinenstraat B-1000
(naast Bar Recyclart)
Free+ In VITRIN 21 serveren we Paling in 't groen! 14.09 - 19:30  free ! !
Eetbare architectuur: het bestaat in Recyclart: in het kader van de tentoonstelling en de lezing van Leopold Banchini Architects kan je de protagonisten van de expo – de palingen – komen opeten. In het groen, het geel, blauw of fluo roze.
Leopold en zijn architecten slaan de handen in elkaar met bar-resto Recyclart voor deze constructieve gerechten.
De palingen zullen gegaard en bereid worden door onze chef Geert De Mot en zijn ploeg.
Kom, kijk, eet. 
‘En wat heeft dat met design te maken??’ hoor ik iemand daar achteraan knorren....welnu, dat alles is heel mooi en mysterieus...als een paling.

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News