Agenda

01.06.12

ZEITGEIST PARTY #2

KRAMPFHAFT NL - Rwina, Saturate Records vs. AKKACHAR NL - Rwina Records
+ RASHAD & SPINN US - Juke Trax, Ghettoteknitianz, Planet Mu
+ JUKE ELLINGTON BE - Chicago Underground
+ LOUIS H BE

Muziek

23:00 > 05:00 - 5 euro

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

Met dit feest zetten we de ondergrondse elektronische dansmuziek van Chicago in de schijnwerpers met een focus op “Juke”, de hedendaagse, snellere variant van de Ghetto House uit de jaren ’80 en verwant aan stijlen uit Detroit als Booty Bass en Ghetto Tech. Ondertussen is de populariteit in Engeland (via Planet Mu), in Frankrijk (met Booty Calll Records) en in Oostenrijk (met Crunchtime Records), maar ook in België en Nederland, de laatste jaren sterk toegenomen en muteert het geluid verder onder invloed van dubstep, tropical bass en mutant hip hop.

De DJ’s Rashad & Spinn (met andere voortrekkers als Paul Johnson, DJ Godfather, Gant-Man en Jammin Gerald echte pioniers van het Juke-geluid), waren de laatste jaren al een paar keer in Europa op tournee. Nu komen ze terug om in Recyclart te laten horen hoe ze in Chicago hun ratelende, kale beats meedogenloos scherp en snel aan elkaar draaien, mikkend op neurotisch voetenwerk (“footwork”).

Krampfhaft komt uit Utrecht en bracht 2 felgesmaakte ep’s uit op het Hamburgse Saturate Records en een laatste ep op het Amsterdamse Rwina Records. Uniek aan zijn stijl zijn de meeslepende vermenging van juke met dubstep en mutant hip hop; een loepzuivere productie en epische ondertonen. Voor de eerste keer in België en in een back-to-back-formule met Rwina labelbaas Akkachar.

Uit Bergen komt vervolgens de slapeloze Juke Ellington die sneller muziek maakt dan zijn schaduw en samen met stadsgenoot Djub één van de vaandeldragers van de Belgische jukebeweging is geworden. 

Als opener brengt Antwerpenaar Louis H een live set met eigen nummers, altegader een originele benadering van hip hop, kosmische disco, p-funk en gebroken techno.

http://soundcloud.com/luwieh
http://soundcloud.com/krampfhaft
http://soundcloud.com/rwina_records
http://soundcloud.com/dj-spinn-1
http://soundcloud.com/dj-rashad
http://soundcloud.com/juke-ellington

23.00-24.00 Louis H
24.00-01.30 Krampfhaft & Akkachar
01.30-03.30 Rashad & Spin
03.30-05.00 Juke Ellington 

Tags : Feest / Zeitgeist

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News