Agenda

09.06.17

Concert

Kraak, Vlek & Recyclart presents :Kreis Plön Lp-Release

Muziek
Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

KÖHN / RASHAD BECKER / YANN LEGUAY / VLEK SOUNDS SYSTEM

KÖHN
Bijna 20 jaar geleden debuteerde Jürgen De Blonde op KRAAK met het nu bijna onvindbare en visionaire album köhn 1. Het was de start van een vitale en wonderlijke ontdekkingstocht over glitch, idm, shoe gaze, hypnagogic pop, improv, synth muziek, field recordings en kraut…
Middenin dit grillige avontuur in hedendaagse elektronica staat Köhn nog steeds als unieke kunstenaar, trouw aan het eeuwig nieuwsgierige, DIY en prutsende jongetje dat hij ooit was. Hier staat iemand die zijn plek in het Nu verbeeldt, zich afvragend hoe en wanneer hij daar belandde. Hij verbindt herinneringen aan fictieve plaatsen, en reële plaatsen aan fictieve geschiedenissen.
KRAAK stelt zijn 7de album voor — Kreis Plön, een plaat die 20 jaar zoeken vastlegt.

RASHAD BECKER
Sla er uw platencollectie op na: één op de drie avant-garde- of technoplaten die afgelopen tien jaar uitkwamen sneed Rashad Becker. op vinyl. In 2013 verraste de meestercutter met de plaat Traditional Music of Notional Species vol. I (PAN records), een sci-fi trip vol entartete synthcomposities die het midden houden tussen Throbbing Gristle en de handleiding van de USS Enterprise. Vorig jaar kwam de opvolger er, een even bevreemde trip doorheen viscerale elektronica, door brandkasten gegenereerde feedback en existentialistische abstractie.

YANN LEGUAY
Leguay (fr) is een van de vele in Brussel verdwaalde Fransen, die in de hoofdstad een pied-à-terre vonden om hun vakmanschap tot volle wasdom te laten rijpen. Leguay is naast beeldend kunstenaar een muzikant geobsedeerd door materialiteit, waarin hij het utopische van technologie deconstrueert.
Zijn laatste plaat Headcrash (vlek 2017) is het resultaat van een continue onderzoek naar hoe naakte computerdata in geluid kan omgezet worden. Hij hackte 4 harde schijven, om ze te kunnen gebruiken als draaitafels. Ze fungeren als een digitaal-analoog feedback system dat de betere noise techno produceert.

 20:30 > 01:00
Zaal Recyclart - 8€

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News