Agenda

04.06.21

GARAGE PIRATE

Heleen Peeters + Dirk Elst + Davide Tidoni

Muziek Podium Fotografie

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

Deze activiteit gaat door onder voorbehoud van opgelegde overheidsmaatregelen. 
We houden jullie op de hoogte...


Heleen Peeters: Horse (Book Presentatie + Expo)

Paard en mens delen een lange geschiedenis. Van werkdieren met een praktisch doel tot huisdieren met een morele status. In 1948 begon de grootvader van fotografe Heleen Peeters een bedrijf in wat velen nu als een taboe beschouwen: paardenvlees. Destijds (herstellende van de Tweede Wereldoorlog) was er vraag naar het vlees, dat kwalitatief hoogwaardige producten bood voor een betaalbare prijs. Maar nu, 70 jaar later, gaat de paardenvleesindustrie achteruit. Vertrekkende bij het familiebedrijf in België (dat niet toevallig op enkele straten van Recyclart gevestigd was), verkende Heleen de paardencultuur over de hele wereld. Volg haar op haar reis terwijl ze van fokkers, wedstrijden en reddingscentra naar slachthuizen, fabrieken en slagerijen navigeert. Haar werk gaat in dialoog met de context van ons vegan restaurant, waarbij vragen worden gesteld rond onze omgang met dieren en de rol van de consument en hoe duurzaam we omgaan met deze planeet.

ADER speelt Bloedbaan
Een soundtrack bij de roman Aria van professor Bentoné (Fluxenberg, BXL)

Snapshots, ultra korte verhalen en dialogen. De thema’s en personages in de songs komen grotendeels uit het boek. Met andere woorden: het is muziek voor denkbeeldige vrienden. Een soundtrack bij een boek dat verfilmd werd in het hoofd van de schrijver. Deze soundtrack gaf Dirk Elst vorm in samenwerkig met Teuk Henri tijdens een residentie bij Recyclart en wordt verder verrijkt met bassax en contrabas. Klanken die het midden houden tussen een soundtrack zonder film en volledige songs/spoken word en live hun gedaante vinden op het snijpunt van luisterspel en concertsessie.

Dirk Elst: tekst, synths en percussie
Teuk Henri: gitaar en loops
Nic Roseeuw: Bassax e.a.
Opnames muziek bij Nicolas Rombouts in Studio Caporal

Davide Tidoni : When Sound Ends

Davide Tidoni resideerde gedurende enkele maanden op en rond onze binnenkoer. Hij werkt rond de materialiteit, lichamelijke aspecten, aanwezigheid en destructie van geluid. Directe acties en dramaturgie worden ontwikkeld met verschillende microfoons en luidsprekers, telkens eindigend met hun dood en de daaruit voortvloeiende afwezigheid van geluid. Denk aan het verbranden van microfoons, het vernietigen van luidsprekers met vuurwerk en katapulten en de ontploffing van dergelijke apparatuur als ultieme zwanenzang. Een performatief-sonore metafoor voor leven en dood.

 

 

19:00 Doors
20:00 Start
5€Tags : Concert / Tentoonstelling / Opvoering / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News