Agenda

03.12.20

Archiperformance

Habitacle/Logistic

Podium Architectuur & stedenbouw

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

THERE WILL BE NO MOSH PIT

Door de strengere maatregelen omtrent COVID-19 zien we ons genoodzaakt de feestelijkheden te annuleren. We proberen alles zo snel mogelijk terug in te plannen en hopen jullie snel terug te mogen verwelkomen.

STAY STRONG, TAKE CARE, ROCK ON 
X, RECYCLART

 

Brune Campos en Michiel Reynaert maken beeldend theater met de vraag: "Wat doen we met onze habitat?" Ze ensceneren een bouwwerf, een mise-en-scène van gebaren en een gevoel voor logistiek die typerend zijn voor het bouwvak. Ze laten je kijken naar de bouwactiviteit als naar een choreografie van lichamen en dingen. De buitenwereld dringt daarin door, met een soundtrack samengesteld uit interviews met diverse acteurs van onze Brusselse habitat. Daarbij komen nog fotoprojecties van het Brusselse landschap die letterlijk tot een verbeeldingsruimte worden omgebouwd, door interactie met het bouwsel dat op de scène opgetrokken wordt.

De interviewfragmenten, als waren het bewoners van een bouwsel dat nog in de steigers staat, geven leven aan de constructiematerialen, of omgekeerd. Een reis door een landschap waar tegengestelde krachten en verlangens botsen. Een woest braakland, een veilig dak; de stem van de burger tegenover institutionele complexen; economieën en ecologieën; erfgoed en nieuwe noden… Niet zonder humor, walst dit alles op het podium in het rond. De performers gaan op in de voortdurende uitvinding van hun eigen vakmanschap, om te bouwen met het toeval. Zo ontstaat er een spanning tussen verwijzingen naar het bouwvak en de poëtische ambacht door Brune en Michiel uitgevonden, zich voortbewegend in hun habitat.

 

18:00>20:00 Gilbert Descossy Piétinons Corona + Déjà 35 ans 'Extraits'
Presentatie + Vernissage (FREE)

20:30 Habitacle/Logistic Archiperformance 
21:30 Aftertalk
5€


FACEBOOK EVENT

 

 

Met de steun van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Tags : Opvoering / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News