Agenda

08.05.19

archi talk / urbanisme / design

Greetings from Warsaw by SZCZ (Jakub Szczesny)

Architectuur & stedenbouw

We gaan naar Warschau met Jakub Szczesny, architect, installatiekunstenaar, afgestudeerd aan de Universiteit van Technologie van Warschau. Hij genoot specifieke erkenning in 2012 door het maken van het Keret-huis in een smalle spleet tussen het huis op de Chlodnastraat nummer 22 en de Zelaznastraat 74. Op het smalste punt meet het gebouw 92cm  en op het breedste punt 152cm. Het was het eerste Poolse architecturale ontwerp dat werd opgenomen in de collectie van het MoMa, New York.

Zijn studio SZCZ is actief op verschillende designgerelateerde gebieden, tentoonstellingen, interieur en architectuur. Veel van zijn ontwerpen verbinden niet voor niets architectonische gereedschappen en de kunstpraktijk: Jakub is een expressieve en adviserende illustrator die onder andere werkte voor de Poolse Playboy, Fluid, FUTU en Fantastykamagazines. Als fervent verteller vindt hij het vakgebied van de kunst een adequatere plaats voor verhalen dan de architectuur. Zijn interesse draait om de menselijke conditie, zowel van een individu als van grote sociale groepen. Naar het credo van zijn meester Bernard Rudofsky erkent hij het belang van contextuele analyse in elk ontwerpend werk.

Jakub heeft ook een ruime ervaring als studioleraar, gastdocent en gastcriticus in een aantal architectuurscholen, waaronder New School en GSAPP (New York), FAU (Sao Paulo), Bezalel School of Architecture (Jeruzalem), IAAC (Barcelona), Warschau Institute of Technology en Warschau's Academy of Fine Arts Faculty of Design, waarvan hij sinds 2012 ook een PhD heeft.


19:00 Doors
20:00 Lezing
3€


Facebook event

Tags : Lezing / Vertoning / Vraaggesprek / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News