Agenda

24.10.18

archi talk / urbanisme

GREETINGS from VIENNA by HERMANN CZECH

Architectuur & stedenbouw

Recyclart 
Manchesterstraat 13-15
1080 Molenbeek
3€

In oktober gaan we naar Wenen samen met architect en lokale professor Hermann Czech. Deze grote meneer vereert ons met een reis naar Brussel, en zal hiervoor ons pand in de straat van Manchester 'voor de werken’ inhuldigen (grijp uw kans om hem naar zijn mening te vragen over al wat komen zal ...).

Hermann Czech (1936) studeerde aan de technische universiteit in Wenen, vervolgens was hij assistent van Hans Hollein aan de universiteit voor toegepaste kunst tussen 1974 en 1980. Daarna vervolgde hij een lange lescarrière in veel gerenommeerde instellingen (Harvard, ETH Zürich, Academie voor Schone Kunsten Wenen, ...).

Hermann Czech heeft zijn eigen architectenbureau ontwikkeld, in eerste instantie beïnvloed door lokale meesters zoals Adolf Loos en Josef Frank, maar ook door het theoretische werk van Konrad Wachsmann. Zijn werk kenmerkt zich door een sterke verbinding met de context en een aandachtige en soms ironische kijk op het gebruik van architecturale elementen. Geen grote formele gebaren dus, maar echte aandacht voor detail!

Hij zal ons vertellen over zijn stad en diens evolutie in de laatste halve eeuw (!) en dat op basis van zijn unieke visie en werk als architect en leraar.

20:00>22:30
Recyclart 

Manchesterstraat 13-15
1080 Molenbeek
3€

Facebook event

Tags : Lezing / Vertoning / Vraaggesprek / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News