Agenda

25.06.19

lezing / archi / design /urbanisme

Greetings From Bangladesh

Architectuur & stedenbouw

Laten we de zomer beginnen met een reis naar Dhaka, Bangladesh, om de lokale Vibrant Architecture Scene te ontdekken met onze gastspreker voor die avond, de geëngageerde architect Salauddin Ahmed (°1967 Dhaka, Bangladesh), oprichter van Atelier Robin Architects, een van de acteurs binnen die levendige scene.

Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, heeft een van de belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw: het parlementsgebouw van Louis I. Kahn, gebouwd tussen 1961 en 1982. Er is echter weinig bekend over de lokale architectuurscene die sindsdien is ontstaan. Toch vertoont de hedendaagse architectuur in Bangladesh een sterke vormentaal die zijn wortels heeft in traditie en wordt gecombineerd met een innovatieve omgang met lokale hulpbronnen zoals bamboe en baksteen.

The Vibrant Architecture Scene from Bangladesh / Bengal Stream is de eerste publicatie over hedendaagse architectuur in Bangladesh, met foto's van Iwan Baan, gekoppeld aan een tentoonstelling in 2017/2018 in S AM, het Zwitsers Architectuurmuseum in Basel, samengesteld door Niklaus Graber, Andreas Ruby en Viviane Ehrensberger.

 

19:00 Doors
20:00 Talk (ENG)
3€
Recyclart
Manchesterstraat 13-15, Molenbeek


Facebook event

Tags : Lezing / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News