Agenda

13.05.21

GARAGE PIRATE

Gilbert Descossy + Warm Exit + Joeri Chipsvingers

Muziek Podium Beeldende kunst

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

THERE WILL BE NO MOSH PIT

TALK + EXPO + PERFORMANCE + CONCERT

Deze activiteit gaat door onder voorbehoud van opgelegde overheidsmaatregelen.
We houden jullie op de hoogte...

 

GILBERT DESCOSSY : PIÉTINONS CORONA + DÉJÀ 35 ANS 'EXTRAITS'
Lundi 23 septembre 1985, c'est l'automne, j'ai 39 ans, 5 mois et 11 jours, et j'ai décidé de commencer un oeuvre qui, je le souhaite, s'achèvera le jour de ma mort. Quotidiennement, où que je sois, je réaliserai une sculpture buccale en chewing-gum. Seul un cas de force majeure pourrait me faire rompre ce contrat. Quotidiennement seront notés à la plume et à l'encre:

- l'heure de la mastication
- l'heure de la naissance de la sculpture
- la date du vernissage de la sculpture
- les évènements personnels qui marqueront cette journée
- les évènements du monde qui attiront mon attention

Gilbert Descossy (°1946) maakt kauwgomsculpturen. Zijn mond, tong en tranden kneden en vormen een wereld van kleurrijk rubber. In 1985 beloofde hij zichzelf en zijn kaakspieren om elke dag een chiclette te sculpteren. Hij beeldhouwt 'en aveugle avec les mains dans les poches' zoals hij zelf zegt. Beginnend met eenvoudige volumes (ballen, blokjes, ringen) ging hij over tot spelen met de kleuren van de materie (tweekleurige vlechten, driekleurige kettingen....) maar ook letters en woorden, zinnen, cijfers, tekens, menselijke figuren, kruisbeelden, gezichten, fallussen en zelfs een portet van zijn vader). Dat resulteert ondertussen, 35 jaar later, in een hele verzameling werken, gemaakt over de hele wereld, tijdens zijn vele reizen en omzwervingen, telkens vergezeld van zorgvuldig neergeschreven dagboekdocumentatie, foto's, datum, uur en context. Voor deze expo in Recyclart zal hij een nieuw werk onthullen en een kleine presentatie geven over zijn werk, gevolgd door een overzichtstentoonstelling met een selectie werken, over de jaren heen bij elkaar gekauwd.

JOERI CHIPSVINGERS
Joeri Chipsvingers komt op bezoek, neemt zijn speeltuin mee en gaat zich keihard aanstellen. Op play duwen, aan knopjes draaien, nummers verknippen, mee zingen, mee krijsen, dansen, verhaaltjes voorlezen, groentechips lynchen... noem maar op! Alles om jullie om de tuin te leiden. Alles om jullie te overprikkelen.

WARM EXIT 
RELEASE PARTY

Garage punk from BXHell. In de duisternis van een garage waar de enige lichtbron een zinderende TV is, speelt WARM EXIT met de snelheid van een terugspoelende videorecorder. Geïnspireerd door films uit de Z-serie waarin niemand durft toe te geven dat hij slechts een gevoelig mens is, snijdt WARM EXIT door de stilte door moorddadige ritmes te laten swingen, dat alles ter ondersteuning van de stem van een ongezonde loser.

 

18:00>19:30 Gilbert Descossy Piétinons Corona + Déjà 35 ans 'Extraits'
Presentatie + Vernissage (FREE)
19:30  Joeri Chipsvingers
21:00 Warm exit
5€

 

 + met de steun van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Tags : Concert / Lezing / Tentoonstelling / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News