Agenda

28.03.19

Expo + Concerts

Garage Pirate : Expo + Ni (FR) + The Glucks (US)

Muziek Fotografie Beeldende kunst Film & video

!! EXPO Dis(m)asters of Photography: 19:00>22:30 @ Recyclart, Rue de Manchesterstraat 13-15, B1080
CONCERTS Ni + The Glücks: 20:00>01:00 @ L'uZinne, Quai de l'Industrie/Nijverheidskaai75, B1080 (aan de overkant van het kanaal, just across le canal) !!

Recyclart breekt binnen in eigen huis, alle deuren en kasten gaan open en we behoeden ons al voor wat we daar zullen aantreffen. Een avond vol verrassingen, kunst, fotografie, muziek, stilte, aangenaam ongemakkelijke gesprekken en misschien zelfs een cursus vinkenzetten. De masterstudenten en alumni van de fotografieopleiding van St Lukas gaan in dialoog met onze site. Alle hoeken van de kamer, daar blijft het lang niet bij…

Met : Alyssia Kozakiewiez, Ines Vansteenkiste-Muylle, Carmen Pazos Magarinos, Vytaute Trijonyte, Sofie Dhondt, Ischa Swinnen, Puck Rouvroye, Melvin Podolski, Miles Fishler

+ Concert Ni
Ni's muziek is in de eerste plaats het resultaat van de ontmoeting van vier muzikanten met een eclectische muzikale achtergrond en smaak (van alledaagse tot hedendaagse muziek, waaronder traditionele Afrikaanse en Aziatische muziek en jazz), met als voornaamste doel het creëren van originele en grenzeloze rockmuziek.

Op het kruispunt van kuntmuziek en punkenergie wil Ni's instrumentale muziek een laboratorium zijn voor rockexperiment. Hoewel ze spelen in een traditionele rockformatie (twee gitaren, bas, drum), trekken ze zich verder weinig aan van de gevestigde structuren.

De wetenschap van het ritme en de rol van het tegengewicht vormen de basis van hun werk. Ze verrassen en frustreren de luisteraar, zonder het daarbij te laten een steeds intensere energie over te brengen die in staat is de schedels te roeren en soms misverstanden oproept, die het opwekken van een zekere extase enkel bevorderen. Ni bespeelt en speelt met een samenleving waarin het idee van onmiddellijke en schijnbaar onmiddellijk begrijpbare overconsumptie regeert.

Dit jaar is Ni terug met een nieuw album. Pantofobie komt op 1 maart uit op het label/collectief Dur et Doux uit Lyon. Trouw aan zijn voorgangers, maar ongetwijfeld donkerder, angst en het afzweren van verschillende angsten zijn de leidraad van het album. De gehele productie is gewijd aan het headbangen. Met een welgemikt gebaar gooien ze hun sigaret op de grond en stampen de peuk diep de grond in, de luisteraar blijft verward achter in de assen.

+ Concert The Glücks
Na een ontsnapping aan de dood op een krankzinnige roadtrip, ontdekten The Glücks elkaar als koppel en als band. Alek en Tina ontmoetten elkaar voor het eerst in een bluesband, maar al snel werd duidelijk dat ze voorbestemd waren om samen hun eigen ding te doen. Ze vonden elkaar in hun voorliefde alles wat opstandig, vies en onduidelijk is: The Cramps, Stooges, Reatards, Sonics, Pebbles/Nuggets-compilatiealbums, garage en punk. Voeg daar nog een drang aan toe om weg te komen uit de "shithole" waarin ze opgroeiden, en je hebt het recept voor goede helse rock'n'roll. Met Tina aan de microfoon & Alek op gitaren hadden ze het gevoel dat er iets ontbrak. Tot op een nacht uit het niets, midden in een show, Tina de drums nam en erop los bonkte als een beest .... en zo werden The Glücks geboren.

De eerste repetities waren woedende zelfvernietigende freakshows zonder publiek. Dus gingen ze het podium op, slechts gewapend met hun passie en levenslust: elke show werd geimproviseerd : no songs, no rules, no nonsense. Nooit trokken ze zich terug om te schrijven. De liedjes werden gemaakt op het podium, voor ieders ogen.

De Glücks draaien niet rond de pot en nemen de dingen graag in eigen handen. Net als Bonnie & Clyde vertrouwen The Glücks vooral op zichzelf, de wereld kan naar de maan. Het is deze afvallige ingesteldheid die leidt tot demonische liveshows die afdwalen in allerlei onvoorspelbare richtingen, mede dankzij een steevast dol publiek dat ontspringt aan hun schijnbaar onbegrensde hoeveelheid overtollige energie. Shows uit het verleden gingen gepaard met bloed, vernietiging en fysieke confrontaties, alles kan gebeuren.

 

19:00>22:30 Expo @Recyclart
FREE

> Dan steken we het kanaal over naar l'uZinne, Nijverheidskaai 75, B1080
20:00 Doors
21:00 Ni
22:00 The Glücks
5€

Expo Dis(m)asters of Photography blijft te bezoeken >30.03 : INFO & OPENINGSUREN


Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie & BXL Makers.


Facebook event

Tags : Concert / Feest / Tentoonstelling / Opvoering / Artistieke tussenkomst / Kunstenaarsverblijf / In-Vitro / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News