Agenda

05.12.19

foto lezing

Extra Fort: Iris Sikking (NL) + Stephanie Kiwitt (D)

Fotografie

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

De terugkeer van de fotoconferenties! Een gelegenheid om de werelden van twee beeldliefhebbers te ontdekken en de mogelijkheid om ze te ondervragen, ervaringen en ideeën uit te wisselen of zelfs om ze aan te raken. Een unieke kans, niet te missen. 

Iris Sikking is een onafhankelijke curator gevestigd in Amsterdam, opgeleid als filmredacteur en fotohistoricus. Als curator, docent en schrijfster positioneert zij zich in het overlappende veld van fotografie en filmkunst. In de afgelopen vijftien jaar heeft ze in nauwe samenwerking met kunstenaars projecten ontwikkeld, thematische tentoonstellingen bedacht, fotoboeken en online projecten gepubliceerd. Onlangs was ze mede-redacteur van het boek Why Exhibit? Positions in Exhibiting Photographies (FW:books) en legde zo de basis voor een breder discours over fotografie in de 21ste eeuw.

Stephanie Kiwitt woont in Brussel. Ze werkt met verschillende fotografische concepten, genres en technieken die voortkomen uit een thematische verkenning van veranderingen in stedelijke structuren, de architectuur van de hedendaagse consumptiecultuur, de lichaamscultuur en de wereld van het werk. Zo verkent ze stedelijke universa als scènes van het leven en dagelijkse interacties en stelt ze de kwetsbaarheid van stedelijke structuren in vraag.

 

19:00 Doors | SOEP + HUISGEMAAKT BROOD + HUMMUS = 4€
20:00 Lezing in het engels
3€

MANCHESTERSTRAAT 13-15, MOLENBEEK

Tags : Lezing / Vertoning / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News