Agenda

27.03.18

LEZING / FOTO

EXTRA FORT EYES WILD OPEN: KLAVDIJ SLUBAN & GILLES ROUDIÈRE

Fotografie

De Extra Fort avonden knisperen als kaaskroketjes. Elk gedurende een uur doen twee fotografen de boeken open over hun projecten en interesses. Vergezeld van geluid of van welbespraakte stiltes, van zoete of betoverende woorden zijn deze uiteenzettingen voor de fotografen als een duik van de dertigmeterplank. Zonder net lanceren ze zichzelf de arena in en nodigen ze u uit om samen te grasduinen door hun werk. Deze presentatieavonden zijn tegelijkertijd zwanger van ontoevalligheden en andere verrassingen die de ontmoeting tussen publiek en artiesten voeden.

Gilles Roudière, autodidactische fotograaf, woont sinds 2005 in Berlijn en reist regelmatig rond in Midden- en Oost-Europa. Zijn eerste serie over Albanië is het onderwerp geweest van verschillende onderscheidingen en tentoonstellingen, het festival Circulation(s) in Parijs, de fotografische wandelingen van Vendome of in het fotografiecentrum in Lannion. Meer recent vervolgt hij zijn fotografische verkenning in Israël, Palestina, Turkije en begint een nieuwe cyclus van werk in het Caribisch gebied. Hij staat op de lijst van te volgen fotografen van de British Journal of Photography 2014. Hij neemt deel aan het project van het collectief van fotografen Temps Zero sinds de oprichting. Hij wordt vertegenwoordigd door de galerij In)(Between in Paris.

Klavdij Sluban , geboren in Parijs op 3 maart 1963, bracht zijn jeugd tot zijn zeveneneenhallfde door in het dorp Livold in Slovenië. Heel vroeg, rond de leeftijd van veertien, werd hij gepassioneerd door fotografie, die hij leerde als autodidact, en deed vervolgens een zwart-wit printworkshop in de studio van Georges Fèvre. Om te proberen te begrijpen wat er in zijn thuisland, Joegoslavië, gebeurt, keert hij terug naar de gevechtszones en bevindt hij zich op de belangrijkste fronten van de oorlog waaronder Vukovar, Dubrovnik en Osijek. Als reizende en onafhankelijke fotograaf (hij maakt geen deel uit van een agentschap) met zijn rugzak, voortbewegend zonder beperking of vooraf gedefinieerde doelen, met alleen zijn camera rond zijn nek en bijna geen comfort, reist hij alleen te voet, per trein, bus, boot ... Nooit op zoek naar de primeur of de extravagantie, laat hij het moment komen zonder het te provoceren. De werkcycli beslaan verschillende jaren en verschillende landen of regio's, zoals de Balkan, de Zwarte Zee, de voormalige Sovjet-Unie, en dan de Caribische eilanden ...

 

20:30>22:45
Bioscoop Botanique
5€50 (ticket ook geldig voor de expo Eyes Wild Open)


Facebook event

Tags : Vertoning / Extra Fort / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News