Agenda

28.03.19 > 30.03.19

EXPO FOTO

Dis(m)asters of Photography

Fotografie

Voor het negende jaar op rij gaan masterstudenten en alumni van de fotografieopleiding van St Lukas in dialoog met onze site. Fotografische taferelen, videos en installaties op alle mogelijke plekken. Geef uw zintuigen de kost.

Met: Alyssia Kozakiewiez, Ines Vansteenkiste-Muylle, Carmes Pazos Magarinos, Vytaute Trijonyte, Sofie Dhondt, Ischa Swinnen, Puck Rouvroye, Melvin Podolski, Miles Fischler

Miles Fischler (Brussel, 1991), is een Belgische fotografe die leeft in Antwerpen. In haar werk, is ze voornamelijk geïntrigeerd door de manier waarop de wereld rondom haar opgebouwd is. Het hoofdonderwerp van haar werk is de interactie tussen mensen en hun omgeving - waarbij de mensen zelf vaak worden weggelaten - en specifieker, hoe men de wereld construeert en opdeelt in vlakken. Haar gebruik van een vaak schilderachtige esthetiek (d.m.v. kleur, textuur en compositie) verzoekt de kijker om dichterbij te komen.

Puck Rouvroye (Maastricht, 1992) woont en werkt in Brussel. In 2016 studeerde ze af als Master Fotografie aan de LUCA School of Arts Brussels. Puck Rouvroye onderzoekt op een speelse manier hoe we naar beelden kijken. Vaak dupliceert ze beelden en creëert ze subtiele veranderingen in vorm of materiaal. Met een achtergrond in fotografie en een fascinatie voor zowel de materialiteit als de mogelijkheden van gedrukte beelden, stelt haar werk de manier waarop we naar onze omgeving en de functionaliteit van beelden kijken in vraag. Door gebruik te maken van discrete maar precieze visuele en conceptuele wendingen, legt ze de nadruk op de buigzaamheid van beelden, kaders en kleuren. Haar werk werd getoond / gepresenteerd op 2m3 in Brussel, Vitrine #95 Sint Lukas Bibliotheek Brussel (J'ai plié, j'ai plié, demain je plierai, 2018), Kispas Brussel (Open Studios, 2018), de Ambiorixkazerne (Works & Objects, 2016) en Recyclart Vitrin 21 (Body of images, 2015), onder andere.

Alyssia Kozakiewiez (1997, Kessel) is een Belgische fotografe die voornamelijk werkt met zelfpresentatie door middel van fotografie en film. Dit combineert ze met stillevens van kapotte of verlaten voorwerpen of natuurlijke omgevingen, zodat er een soort balans tussen chaos en rust plaatsvind. Het is vaak een lange weg, waarbij ze opzoek is naar haar eigen identiteit en de neiging heeft weg te vluchten in de personage die zijzelf kan creëren. Hierbij raakt ze soms vervreemd van zichzelf en hecht ze zich aan het personage voor de camera, de persoon op de foto.   

Ines Vansteenkiste-Muylle (1997, Leuven) is een Belgische fotograaf die aan de hand van haar projecten nieuwe mensen ontmoet. Dit doet ze met een persoonlijke blik waarbij haar onderwerp met veel respect behandeld wordt. Ines gebruikt haar camera om met mensen te connecteren en combineert portretten met omgeving. Voor haar project ‘Insight’ fotografeerde ze de inwoners van een sociale woonwijk in Rillaar, met een technische camera, waarbij ze focust op de schoonheid ervan. Bij ‘Crossroads in springtime’ liet ze ons meekijken in de leefwereld van jonge meisjes. Deze keer toont ze haar liefde voor haar vriend Yaro Ray, en reist ze met haar analoge Hasselblad naar Amerika om zijn familie te ontmoeten en te fotograferen.

Een onderzoek naar het belang van het standpunt in de tot standkoming van fotografische beelden. Om dit te bereiken deconstrueert Ischa Swinnen beelden om ze vervolgens terug samen te stellen. Een werkwijze die zo ook het op tijd gebaseerde proces van het medium fotografie onthult.

In haar werk onderzoekt Vytautė Trijonytė het individuele en collectieve geheugen rond culturele identiteit. Ze is geboren en getogen in Kaunas, Litouwen. Opgroeien in de buitenwijken vormde haar eerste nauwe en intieme relatie met de natuur, die in haar praktijk weerklinkt. Balancerend tussen documentaire en fictie wil haar werk verhalen construeren en spelen met de geest en perceptie.

Voor haar eindwerk herbekijkt Sofie Dhondt haar beelden om zichzelf bewust te zijn van wat ze doet met fotografie. Ze toont een proces aan de hand van foto’s en filmfragmenten waarbij je terecht komt in een surreëel beelduniversum. Het is een try-out hoe beelden met elkaar werken en hoe ze een kijker in een bepaalde atmosfeer kunnen brengen.

 
 

Expo
29.03 16:00>21:00
+ 30.03 14:00>18:00
FREE

Manchesterstraat 13-15, B1080
Vernissage 28.03 tijdens Garage Pirate 19:00>22:00

Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie & BXL Makers.

 

Facebook event

Tags : Tentoonstelling / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News