Agenda

24.09.14

Design September 2014

DESIGNING FOR THE MIDDLE CLASS - Max Zolkwer (AR)

Architectuur & stedenbouw

doors 20:00 - €3
20:30

Congres (station)

Pachecolaan 38
1000 Brussel
Accès

Het gros van de projecten van architect Max Zolkwer (Buenos Aires, Argentinië) bestaan uit uitbreidingen en renovaties van woningen voor klanten van de lokale middenklasse. Dit zijn over het algemeen kleine projecten met een beperkt budget, veel beperkingen en hoge verwachtingen van de klanten.

Goede plannen maken voor dit soort projecten is algauw een bijzondere kunst gezien de restricties en problemen. Eén van de strategieën die ontwikkeld zijn voor deze gevallen is de « meubelstein » (meubel + Frankenstein), een geheel samengesteld uit meerdere onderdelen. In beperkte en/of complexe ruimtes kan slechts één object alle architecturale vragen beantwoorden, ongerelateerde functies toevoegen en tegelijk ook zorgen voor continuïteit van de bestaande toestand.

Max Zolkwer zal in Recyclart CONGRES laten zien hoe hij architectuur en design (meestal op maat gemaakte meubels) benadert en hoe hij werkt op deze hybride schaal tussen de twee disciplines en benaderingen.

Max Zolkwer, Argentinië. Na studies architectuur aan het DADU UBA in Buenes Aires verhuist hij naar Rotterdam waar hij werkt bij BAR en MVRDV. Hij richt bij zijn terugkeer naar Buenes Aires het bureau Pop-Arq op. Sinds 2009 betrekt Pop-Arq, samen met andere architecten en designers, een groot atelier, een werkplaats van creatie en uitwisseling, de Galpón Estudio. Max Zolkwer geeft les in stedenbouw aan de universiteit FADU UBA. 

Tags : Lezing

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News