Agenda

17.04.14

presentatie

CONSTANT: VARIABLE

Muziek Beeldende kunst Film & video Grafiek

20:30 > 22:00
free

aansluitend: gratis concert MikMaak bigband (Work in Progress)

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

Een serie ultrakorte presentaties over experimentele projecten die worden ontwikkeld in het atelierpand 'Variable' in Schaarbeek. Kom kennis maken met hoogstaande creaties, hun kunstenaars, ontwerpers en technologie.
Variable is een collectief atelierpand in Schaarbeek dat onderdak biedt aan Open Source Publishing, Open Hardware Lab, Libre Video Lab en Open Sound Lab. Kunstenaars van allerlei disciplines werken er met vrije software, met open source en gerecupereerde hardware, met open inhoudlicenties. Dit Brusselse "Free Libre Open Source Software Arts Lab" is uniek in Europa. Het is een initiatief van de Kunst en Media vzw Constant; internationaal berucht voor haar maffe avant-gardistische en überserieuze technologische activiteiten.

Op het programma o.a.:
Claire Williams en Wendy Van Wynsberghe zorgen voor "knitted conductive collaborative interaction": electronica meets textiel, software en breimachines.
Peter Westenberg toont 'Spreekt U Sint-Gillis', een participatief artistiek-auditief werk.
Open Source Publishing doet verslag van enkele van haar avontuurlijke grafische ontwerpen,
Julien Deswaef laat na lang aandringen eindelijk zijn werk 'loveMachine' zien.
Olivier Meunier en de Pure Data Patching Circle demonstreren hoe je grafisch geluid en beeld programeert met Pure Data, en geven een overzicht van hun maandelijkse werkontmoetingen.
Het Open Sound Lab presenteert haar audio software workshops in het creëren van ritmische geluids-structuren. Ter plekke kunnen ook de resultaten van voorgaande OSL workshops beluisterd worden.

Special guest is de duitse ontwerper Christoph Haag, meester in generatieve animaties en typografie. Hij is in April in residentie in Variable.

Constant-Variable

Tags : Lezing / Vraaggesprek

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News