Agenda

29.03.12 > 26.04.12

IN VITRO

BOMB

Elke laatste donderdag van de maand stellen onze kunstenaars-in-residentie hun deuren open voor het publiek. In onze Bar kan u een stukje eten, een nieuwe fototentoonstelling bewonderen en een gratis jazzconcert met jamsessie bijwonen.

1/ BOMB
fototentoonstelling


Morena Prats maakt deel uit van onze Foto Klup en stelt hier foto’s tentoon waarin ze zichzelf opvoert. Luchtige en gespierde zelfportretten in uiteenlopende, onwaarschijnlijke omgevingen, afgedrukt op het moment dat ze een sprong maakt. Met een analoge camera op afstand en een ontspanner in de hand, waagde ze voor u een reeks sprongen op verschillende plekken in de Marollen zoals de Kapellekerk of de basisschool (en elders).

Vernissage 19:00 > 21:00
Bar Recyclart
Expo: > 25.04
din > vrij 11:00 > 17:00

2/ HOMORATTUS SOCIÉTÉ presents « Rats Boat »

Eindelijk een galerij voor deze aaibare ratten. Homorattus Société neemt zijn intrek in onze Vitrine n°5 voor 6 maanden chaos. Daar zullen ze hun nieuwe idiote opdrachten en ondernemingen voorbereiden. Altijd gedreven door het verlangen om de wereld over te nemen, zullen ze telkens andere creatievelingen lastigvallen in hun strijd tegen een propere wereld. Eerste opdracht : de bouw van de Rats Boat en zijn gevaarlijke tewaterlating. Kreupelen, lepralijders, knoeiers en cyberschooiers : u heeft zes maanden de tijd om u te bekeren tot het rattendom.

19:00
Vitrine n°5
Ursulinenstraat 5
www.homorattus.tk

3/ WALLS

“Stil, de koning is dood! / Silence, le roi est mort ! / Stille, der König ist tot !”


Een installatie van Tine Guns i.s.m. Anne Fontenelle. Over stilte, koninklijkheid en de dood.
+ live : Mongolito (be)


18:30 > 22:00
Vitrine n°7
Ursulinenstraat 7
Expo > 20.04
of op afspraak: welcometowalls(arrobe)gmail.com

www.welcometowalls.blogspot.com
www.annefontenelle.com

4/ INFRARED

De architecten Petra Pferdmenges en Barbara Roosen en fotograaf Stijn Beeckman richten hun lens op de Aarschotstraat in het kader van het JONCTION project,. Ze onderzoeken hoe de spoorweginfrastructuur zich verhoudt tot het leven in de buurt.

18:00 > 22:00
Vitrine n°13
Ursulinenstraat 13

5/ DEMONSTRATION # 3 : Maxime De Cock, Lize Rubens & Romy Eyckmans 

De laatstejaarsstudenten fotografie van Sint-Lukas Brussel stellen eigen werk tentoon. Te ontdekken en aan te moedigen!

Vernissage: 19:00
Expo > 01.04
Open op vrijdag, zaterdag en zondag: 14:00>19:00
Vitrine n°17
Ursulinenstraat 17

6/ LAURENT BLONDIAU & GUESTS
Concert + open jam

De Brusselse trompettist, componist en polyvalente improvisator Laurent Blondiau treedt op met leden van het Sound painting-collectief ( Augustin de
Bellefroid, Marine Horbaczewski, François Lourtie, Benoit Leseure...)

22:00 – free
Bar Recyclart

7/ EEN GRATIS FOTO !

Studio Marcel opent de deuren van zijn schatkamer. Het is nu reeds vier jaar dat Marcel oude fotoalbums verzamelt op het Vossenplein en bij de wijkbewoners. De gelegenheid dus om meer dan 100 verschillende albums door te nemen, met even kitscherige als mooie omslagen en met foto’s die herinneren aan uw ouders en grootouders. Onze Studio Marcel is natuurlijk ook in eerste instantie een echte fotostudio waar u terecht kan voor een gratis portretfoto. Welnu als u een nieuwe foto nodig hebt voor uw identiteitskaart of visum voor Djakarta, dan zal huisfotograaf Marcel met behulp van de beroepsgrimeurs van het Cut-Up Collectif de wallen onder uw ogen weggommen en u mooier maken dan u ooit bent geweest.

20:00 > 22 :00 - free
Studio Marcel
Brigittinenstraat 8


 

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News