Agenda

16.09.14 > 17.09.14

performance

BEENU

Podium

20:30 - 5€ 

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

Tibo Vandenborre speelt geen theater.
Hij is een pelgrim die ons meeneemt op een lastige, vaak onprettige, soms ontroerende tocht naar wezenlijke ervaringen: wat is perceptie, wat is bewust-zijn? Als urbaan sjamaan initieert hij zijn toehoorders in zijn universum.
Als dit wat zwaar klinkt, denk aan de analogie met de beeldhouwer: vanuit een monolithisch geheel kapt de beeldhouwer stukken weg om te creëren. De beeldhouwer neemt weg om te voorschijn te laten komen. Vanuit deze paradox werkt ook Tibo. Dat is zijn methodologie: schrapen om toe te voegen. Botten zoeken om vlees te vinden.
Het proces is niet gemakkelijk, het resultaat onzeker.
Vergeet niet: de zoeker zoekt maar uiteindelijk wordt hij gevonden.

Tibo Vandenborre gradueerde aan het Rits in 2003, werkte o.a. met Jan Decorte (Tanzung), Dito’Dito, was o.a. te zien in films als ‘Rundskop’, ‘The Invader’, ‘In Vlaamse Velden’, ‘Oorlogswinter’ en werkt bij Rosas aan een nieuwe creatie (2015) naar Rilke ‘Die Weise von Liebe und Tod’.

Peter Jacquemyn is beeldhouwer/muzikant. Op contrabas en stem schakelt hij moeiteloos over van Mongoolse steppen en tribale muziek naar hedendaagse avantjazz.

Florence Augendre (bewegingsadvies/coaching) werkte o.a. met Johanne Saunier/Jim Clayburgh, Ballets C. de la B., François Brice, Michèle Noiret.

Cynthia Loemij (bewegingsadvies) maakt sinds 1991 deel uit van de Rosas-danskern en werkte verder ook met TG Stan, Kris Verdonck en Manon De Boer.

Coprod Scheld'apen

Tags : Opvoering

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News