Agenda

12.05.12

CASSETTE CONNECTION TOUR

AWESOME TAPES FROM AFRICA US – dj
+ DJ CINNAMOON ES 
+ MAJ TAHAL BE – dj
+ VELOTRONIX BE – live
+ DJ BONGO MAN BE - dj

Muziek Film & video

22:00 > 05:00 - 5 euro

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

Een avond met een apart formaat: een gezellige luister- en danssfeer en dito intieme scenografie, ter ere van afgestofte, chroomcassettes (60 of 90 min.!) uit Afrika, het Midden-Oosten en India . Platendraaiers en technologisch hoogstaande cd-spelers ruimen plaats voor klikkende cassettespelers terwijl de kunst van het dj’en zich beperkt tot het geduldige door- en terugspoelen van de plastieken bandjes. Om u helemaal te vervreemden van uw dagelijkse beslommeringen, zal een speciaal videodecor van schermen en tv’s u onderdompelen in een parallelle, exotische beeldenwereld van kleurrijke videoclips, reisfoto’s en televisiefragmenten.

VelotroniX is een percussieproject van Jo Zanders en is voortgekomen uit de mobiele percussiegroep Bagadski. 8 muzikanten spelen op basdrums, ontmantelde drumkits, Marokkaanse krakebs en elektrisch versterkte DIY-lamellofonen, met behulp van enkele gitaarversterkers, fuzzboxen en andere effecten.


Na zijn onderzoek naar lokale hip hop in Ghana begon Brian Shimkovitz, een geschoolde etnomusicoloog uit New York, honderden cassettebandjes met zeldzame muziek te verzamelen van Zimbabwe over Ethiopia tot Senegal. Na het zorgvuldig digitaliseren en delen van de muziek via zijn populaire blog “Awesome Tapes From Africa”, richtte hij een gelijknamige platenmaatschappij op en reist hij de wereld rond als dj.

De Spaanse DJ Cinnamoon verzamelt sinds 2005 populaire muziek op cassette uit het Midden-Oosten. Voor dit lo fi feestje zullen we kunnen genieten van een korte audio-retrospectieve met originele cassettes van Googoosh, Erkin Koray, Omar Souleyman, Haifa Wahbe en vele andere Turkse, Koerdische, Perzische en Arabische buitengewone artiesten die nog niet zijn uitgebracht in het Westen.

Wie anders dan Sebcat (Rebel Up!/Brussels Up!) kon achter deze avond en tournee zitten? Met zijn Maj Tahal alter ego opent hij een valies vol cassettes, verzameld tijdens enkele extensieve reizen door het Indische subcontinent. Folk en disco pop uit verschillende Indische staten, cinemamuziek uit Bollywood, sufi synth pop uit Pakistan en digitale folk van Nepal… U moet helemaal niet meer tot ginder om hiervan te kunnen genieten.

Als afsluiter komt de Brusselse platenverzamelaar en blogger DJ Bongo Man, zijn verzameling soukous, rumba en Afro pop aan u voorstellen.

De videoscenografie wordt verzorgd door de Nederlandse VJ M (Rebel Up!) met livevertoningen en manipulaties van kleurrijke en sfeervolle beelden, cassettehoesjes en videoclips uit heel de wereld.

www.awesometapes.com
www.metx.be
www.djcinnamoon.com
www.rebelup.org
www.m-u-s-i-c-c-i-t-y.blogspot.com

I.s.m. Seb Bassleer & Gonzo Circus

22:00-24:00 Sebcat´s Maj Tahal 
24:00-01:00 VelotroniX
01:00-02:00 dj Cinnamoon
02:00-03:30 Awesome Tapes
03:30-05:00 dj Bongo Man

Tags : Concert / Feest / Vertoning

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News