Agenda

21.06.12

ANDY MOOR NL & YANNIS KYRIAKIDES GR

Muziek

Doors 20:00
Concert: 21:00 - 5 euro 

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

Andy Moor and Yannis Kyriakides hebben elkaar gevonden in de rebetika: Griekse stedelijke kroegmuziek uit de vroege 20ste eeuw en feitelijk een vorm van rauwe schelmenblues.
Kyriakides, geboren in Cyprus, opgegroeid in Engeland maar wonend in Nederland, studeerde klassieke muziek en mengt in zijn composities conventionele muziekinstrumenten met elektronische geluiden en digitale media. Nogal vanzelfsprekend de geschikte voedingsbodem voor het schurende en naar noise en feedback smachtende gitaarspel van Moor (The Ex). Gitaar- en bouzoukilagen kronkelen comfortabel rond elkaar, ondersteund door elektronica, punkuitbarstingen en samples van oude stoffige rebetikaplaten.

Kwadratuur wijdde een uitstekend artikel aan dit duo en hun laatste plaat ter aankondiging van het concert in Recyclart. 

U kan hier ook gratis een mix van Moor & Kyriakides afladen!

Luister op 19 juni naar een speciale aflevering van Late Night op Klara, met meer duiding over de griekse rebetikamuziek.

Tenslotte nog meer deugddoend rebetikageweld. Beluister hier als voorsmaakje een mixtape die de Brusselse dj Sebcat maakte voor Radio Recyclart met historische rebetikaliedjes en contextuele geluidsfragmenten.

www.kyriakides.com
www.myspace.com/andymoortheex

Tags : Concert

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News