Agenda

25.05.12

[SIC] ELECTRIC BE
+ LES MOUSTACHES DE L’ESPACE BE

Muziek

doors 20:30
concert 21:30 – free

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

Recyclart neemt deel aan de jaarlijkse Brusselse jazzmarathon met twee groepen die het klassieke idioom onderzoeken en besmetten met noise, rock, punk en vrije impro.

Les Moustaches de l’Espaces zijn een Brussels collectief van muzikanten die geïmproviseerde rock spelen vanuit een alternatieve lezing van de jazzgeschiedenis. Het swingt, is vindingrijk en gestoord. Wat is het ? Een triootje tussen Talking Heads, Mr Bungle en X-legged Sally… ofwel Clément Nourry (Joy as a Toy, Lyenn, Yokaï, Alimentation Générale) ; Yannick Dupont (Yokaï, Black Light orchestra) en Gilles Mortiaux (Kings of Belgium, Joy as a Toy, Barbarie Boxon).

De 4 saxofonisten en drummer van [sic] electric hebben hun roots bij BL!NDMAN, maar gaan al een aantal jaren hun eigen weg. In hun nieuwste project profileert [sic] zich voor het eerst als een volwaardige rockgroep. Lieven Eeckhout, die vroeger deel uit maakte van de blazerssectie van Galatasaray, zorgt net als bij dat Kortrijkse elftal voor de nummers en bepaalt met zijn bas voor een groot deel het nieuwe geluid. De hoekige en ritmische baslijnen vormen samen met de energieke drums van Mattijs Vanderleen een solide basis, waar de saxen grillige melodieën, jazzy solo’s en freaky noise overheen gooien. Inspiratie halen ze bij X-Legged-Sally, Jaga Jazzist en John Zorn, maar even goed bij The Ex, Sonic Youth en The Melvins. Voorstelling van hun eerste plaat!.

http://www.siconline.be
http://www.myspace.com/clementsolo

In het kader van de Brussels Jazz marathon.

21:30 > 23:00 Les Moustaches de l’Espaces 
23:00 > 24:30 [sic] electric

Tags : Concert

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News